الدعم الفنى وضمان الجودة _ شعارنا _ الطالب امانة والمعلم ضمير
منتديات إطسا التعليمية ترحب بكم
====================
عزيزي : أنت مسجل كزائر .
إذا كان لديك حساب أضغط ...
دخول
. وإذا أردت إنشاء حساب جديد أضغط ... تسجيل
الدعم الفنى وضمان الجودة _ شعارنا _ الطالب امانة والمعلم ضمير
منتديات إطسا التعليمية ترحب بكم
====================
عزيزي : أنت مسجل كزائر .
إذا كان لديك حساب أضغط ...
دخول
. وإذا أردت إنشاء حساب جديد أضغط ... تسجيل
الدعم الفنى وضمان الجودة _ شعارنا _ الطالب امانة والمعلم ضمير
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الدعم الفنى وضمان الجودة _ شعارنا _ الطالب امانة والمعلم ضمير

منتديات عامة .... تقنيات....فنون ....الطالب والمعلم والمدارس ..... واقسام اخرى ..... الكمبيوتر والتطوير......اسلاميات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مى عراقى
عصو سوبر
مى عراقى


انثى عدد الرسائل : 401
العمر : 36
البلد : مصر
الوظيفة : مدرسه
علم الدولة : ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة Female31
نقاط : 643
تاريخ التسجيل : 01/11/2008

ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة Empty
مُساهمةموضوع: ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة   ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة Emptyالإثنين أغسطس 16, 2010 2:57 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طبعاً كلنا بنحب الرز بالشعرية

بس النهاردة عندي طريقة جديدة
بتخليه مفرفر وكمان طعمه جنان

نبدا
بسم الله الرحمة الرحيم

اول حاجة نحط السمنة البلدي او الزبدة على النار
ومعاها شوية زيت درة صغيرين
والشعرية
انا بحب اعمل الشعرية كتيره شويه
زي كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نسيبها تتحمر خالص خالص
بعد كده نضيف التوابل وهي بتتحمر
هنحط ايه
هنحط
معلقة صغيرة كسبرة ناشفة
معلقة صغيره بهارات
رشة صغيرة قرفة
ونسيبها لحد ماتبقا بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا وهي لسة بتتحمر نغسل الرز
ماتغسليهوش وتنقعيه قبلها بفترة
علشان يطلع معاكي ملدن
نحط الرز والملح ونعد نقلب كويس جدا لحد ماالرز يبتدي يتحمر مع الشعرية
زي كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده هنحط الميا لحد ماتغطي الرز
بس اوعي تحطي ميا ساقعة
لأ
الميا لازم تكون بتغلي
زي كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نسيب الرز على نار عالية لحد ما الميا تنشف خالص وتعمل خروم بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده نهدي الناااار خالص خالص
خليها خروم
او وطي النار عادي وحطي الشياطة
زي مابتعملي الرز براحتك
أهم حاجة ان النار تبقا هادية جدا جدا جدا
ونسيبه يكمل سواه
وده شكله بعد مااستوى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا وهو في الطبق
اتفضلوا معانا
بالهنا والشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وانا هنا كنت عاملاه جنب التورلي
ده الرابط بتاعه لو تحبوا تعملوه هو كمان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مى عراقى
عصو سوبر
مى عراقى


انثى عدد الرسائل : 401
العمر : 36
البلد : مصر
الوظيفة : مدرسه
علم الدولة : ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة Female31
نقاط : 643
تاريخ التسجيل : 01/11/2008

ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة Empty
مُساهمةموضوع: رد: ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة   ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة Emptyالإثنين أغسطس 16, 2010 3:04 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم

النهاردة جبتلكم طريقة عمل التورلي بس بطريقتي انا
هو يعتبر دايت وخفيف جدا جدا
وطعمه جناااااااااااان
واى واحدة بتعمل ريجيم هينفع معاها جدا جدا


ياللا نبدا
بسم الله الرحمن الرحيم


أول حاجة انتي بتجيبى اللحمة تقطعيها قطع صغيره جدا جدا جدا
لأننا هنسويها مع الخضار في نفس الوقت
يعني تبقا بالشكل ده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لو تلاحظوا
انا هنا استخدمت لحمة موزة
لأن مفيهاش دهون
عايزة اقولكم انها لما بتتعمل بالريش بس طبعا مخلية ومتقطعة قطع صغيره
بتبقا روووووووووعة
بس انا بقيت أعملها بالموزة
علشان مافيهاش دهون


كفاية الحلويات اللي انا بعملها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بحاول أعوض
ههههههههههههههههههههههههههه


بعد كده نتبل اللحمة بالبصل
والملح والفلفل
طبعا تحطي الملح بتاعك على اد الطبخة كلها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده هاتي الخضار بتاعك
بعد ماتغسليه كويس قطعيه مكعبات
انا دايما بحط
بطاطس
كوسة
جزر
بسلة
فاصوليا
بس هنا انا مكانش عندي فاصوليا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده نضيف اللحمة المتبلة
ونقلبهم مع بعض كويس جدا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نجيب عصير الطماطم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضيفه للخضار بتاعنا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونقلبهم كلهم مع بعض كويس جدا جدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نجيب الصواني بتاعتنا
نحط فيها الخضار باللحمة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده نغطيها بورق الفويل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ندخلها ع الفرن على طوووووووول
لو لاحظتوا مافيهاش سمنة ولا زيت
بس اللحمة علشان نيه وبتستوي مع الخضار
بتديله طعم جناااااااان


المهم
لازم الفرن يكون سخن وعلى أعلى درجة حرارة
خللي الصاجة اللي هتحطي عليها الصينية فوق النار مباشرة
يعني في أول رف من تحت
بعد كده سيبيها حوالي نصف ساعة على درجة الحرارة العالية دي
بعد كده نهدي النار عليها خالص ونسيبها تستوي براحتها
وكل ماتكون محكمة الغلق
هتكون أجمل في الطعم
بتعد في الفرن حوالي من ساعة ونصف لساعتين
عموما انتى هتشمي ريحتها وهي بتستوي
طبعا مااقولكيش بتبقا جنااااااااااان
والأكلة دي بصراحة هي أكتر أكله انا بحبها
ده غير انها مفيدة جدا جدا
ومابتتخنش خالص


ودي صورتها بعد ماطلعت من الفرن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

كشفت حتة صغيرة من الفويل علشان اتأكد انها استوت
طبعا لو لسة مااستوتش
بندخلها الفرن تاني مفيش مشكلة
خصوصا ان الخضار بينزل مية كتير
وبيعمل شوربة
لو عايزة تنشفيها ممكن تشيلي الفويل
وتعلى عليها النار شويه لحد ماتنشف
بتبقا حلوة برضه


وده شكلها النهائي على الترابيزة
اتفضلوا معانا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودي كانت طريقة عمل التورلي بس طبعا
بطريقة أم مريم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ارز بشعرية روعه و تورللى جميل واكثرمن رائع على طريقة ام مريم وسارة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الدعم الفنى وضمان الجودة _ شعارنا _ الطالب امانة والمعلم ضمير :: عالم الصحة والطب والغذاء :: التغذية والصحة والطب-
انتقل الى: